Ανακοινωσεις

1ο Workshop Επιχειρηματικότητας ΚΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΤΟΠΣΑ.

                    top foto topsa

P1050024-s1

                                       Α' ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Η εταιρεία Συμβούλων επιχειρήσεων IDEC AE οργάνωσε στις 5 και 6 Μαΐου στα γραφεία της (Ηρώων Πολυτεχνείου 96 Πειραιά) 5 εργαστήρια επιχειρηματικότητας για τους επωφελούμενους του προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης ΤΟΠΣΑ «Προοπτική». Για την κάθε θεματική ομάδα επωφελουμένων οργανώθηκε καταρχήν το εργαστήριο, όπου αναλύθηκε η αναγκαιότητα να πάρουν οι επωφελούμενοι το μέλλον τους στα χέρια τους, το τι έχουν να περιμένουν από την παροχή συμβουλευτικής και ο τρόπος συνεργασίας των επωφελουμένων με τους συμβούλους Παναγιώτη Κατσαμπάνη, Σοφία Σπηλιωτοπούλου, Ιγνάτιο Λίτσα και Παναγιώτη Κεντερλή.


Στη συνέχεια ακολούθησε αυτοαξιολόγηση και ατομική συμβουλευτική στους συμμετέχοντες με δύο συμβούλους το κάθε άτομο. Κατά την ατομική συμβουλευτική οι σύμβουλοι συζήτησαν αναλυτικά το βιογραφικό, καθώς και τις εμπειρίες και ικανότητες που έχει αποκομίσει ο/η κάθε επωφελούμενος/η από τη μέχρι σήμερα επαγγελματική και ιδιωτική ζωή του/της. Επίσης συζητήθηκε πώς οι ικανότητες αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο και τους ζητήθηκε να σχηματοποιήσουν μέχρι την επόμενη συνάντηση μια πρώτη μορφή επιχειρηματικής ιδέας.

1ο Workshop Κοινωνικής Οικονομίας ΚΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΤΟΠΣΑ.

1ο Workshop Κοινωνικής Οικονομίας ΚΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΤΟΠΣΑ

Την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, έλαβε χώρα το 1ο Workshop, διάρκειας 3 ωρών, για την Κοινωνική Οικονομία και την επιχειρηματικότητα, σε αίθουσα που παραχωρήθηκε, από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, το οποίο είναι εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης « Προοπτική»¨, στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΣA.

Τους ωφελούμενους χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, κύριος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Διαπολιτισμικού κυρία Ξένια Κουτσογιάννη και την Αναπτυξιακή Σύμπραξη « Προοπτική» για την άψογη συνεργασία και ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να προχωρήσουν σε παραγωγικές ιδέες, που θα προάγουν την τοπική οικονομία και θα μειώσουν τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας.

Η Οικονομολόγος και πρόεδρος του Δ.Ι.Α. – Ενδιαφέρομαι κυρία Ξένια Κουτσογιάννη πραγματοποίησε μία σύντομη εισαγωγή στην Κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα και την σημασία της συνεργασίας. Έπειτα στα πλαίσια μιας πρωτότυπης εκπαιδευτικής διαδικασίας, η ψυχολόγος κυρία Ερατώ Χατζημιχαλάκη ενθάρρυνε και εμψύχωσε τους ωφελούμενους βοηθώντας τους να κατανοήσουν τους βαθύτερους φόβους και τις επιθυμίες τους και τους βοήθησε να βρουν το κίνητρο να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα της εποχής μας.

Το Workshop έκλεισε η κυρία Ξένια Κουτσογιάννη, η οποία παρότρυνε τους υποψηφίους να καταγράψουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να σκεφτούν και να καταγράψουν με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τα βήματα τα οποία οι ίδιοι θεωρούν απαραίτητα προκειμένου να γίνει πράξη η επαγγελματική τους ιδέες τους. Το υλικό αυτό στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής που έχει εγκριθεί από τη Περιφέρεια Αττικής, οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να το επεξεργαστούν κατά τη διάρκεια των workshops που θα πραγματοποιηθούν από τους επαγγελματικούς σύμβουλους της εταιρείας IDEC η οποία ως γνωστόν, είναι και αυτή μελος της αναπτυξιακής σύμπραξης ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

2ο Workshop Κοινωνικής Οικονομίας ΚΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΤΟΠΣΑ

IMGP3108 smallw2

                     2ο Workshop Κοινωνικής Οικονομίας ΚΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΤΟΠΣΑ

Στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΣA, την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, έλαβε χώρα το 2ο Workshop, για την Κοινωνική Οικονομία και την επιχειρηματικότητα, διάρκειας 3 ωρών, στον φιλόξενο χώρο του εταίρου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Προοπτική», ΚΕΚ ΣΒΙΕ.

Τους ωφελούμενους καλωσόρισε η οικονομολόγος και πρόεδρος του Δ.Ι.Α. – Ενδιαφέρομαι κυρία Ξένια Κουτσογιάννη και οι συνεργάτες της ενώ στην διαδικασία παρευρίσκονταν εκπρόσωπος της εταιρείας επαγγελματικών συμβούλων IDEC.

 

IMGP3113 smallw2bΗ κυρία Ξένια Κουτσογιάννη παρουσίασε κι ανέλυσε τα βασικά σημεία του νόμου 4019 και βοήθησε τους ωφελούμενους να εμβαθύνουν σ' αυτόν, ενώ τη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση κι απαντήθηκαν ερωτήσεις κι απορίες των ωφελουμένων. Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου ζητήθηκε από τους ωφελούμενους να καταθέσουν τις ιδέες και τα επαγγελματικά τους σχέδια, ώστε να εξεταστούν και να συζητηθούν από ολόκληρη την ομάδα, η ρεαλιστικότατα, η βιωσιμότητα και τα πιθανά καινοτομικά χαρακτηριστικά των προτάσεων σε συνάρτηση με τις αρχές της κοινωνικής οικονομίας κι επιχειρηματικότητας.

Η κυρία Ξένια Κουτσογιάννη έκλεισε το Workshop, παροτρύνοντας τους ωφελούμενους να δουλέψουν επάνω στην αποσαφήνιση των σκοπών, των στόχων και των μέσων, ώστε να καταστεί ευκολότερη η σύνταξη των καταστατικών λειτουργίας των υπό ίδρυση συνεταιρισμών και στη συνέχεις να εκπονηθούν από την εταιρεία συμβούλων IDEC, το δυνατόν πληρέστερα κι ακριβέστερα Buissines Plans.

3ο Workshop Κοινωνικής Οικονομίας ΚΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΤΟΠΣΑ

w3

3ο Workshop Κοινωνικής Οικονομίας ΚΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΤΟΠΣΑ

Στα πλαίσια του προγράμματος ΤΟΠΣA, την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, έλαβε χώρα το 3ο Workshop, για την Κοινωνική Οικονομία και την επιχειρηματικότητα, διάρκειας 3 ωρών, στον φιλόξενο χώρο του εταίρου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Προοπτική», ΚΕΚ ΣΒΙΕ.

Τους ωφελούμενους καλωσόρισε η οικονομολόγος και πρόεδρος του Δ.Ι.Α. – Ενδιαφέρομαι κυρία Ξένια Κουτσογιάννη και οι συνεργάτες της ενώ στην διαδικασία παρευρίσκονταν εκπρόσωπος της εταιρείας επαγγελματικών συμβούλων IDEC.

Η κυρία Ξένια Κουτσογιάννη παρουσίασε κι ανέλυσε τα βασικά σημεία του νόμου 4019 και βοήθησε τους ωφελούμενους να εμβαθύνουν σ' αυτόν, ενώ τη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συζήτηση κι απαντήθηκαν ερωτήσεις κι απορίες των ωφελουμένων.

w3bΟι ωφελούμενοι του τμήματος των " Παραδοσιακών Προιόντων" οι οποίοι συμμετείχαν στο Workshop παρουσίασαν καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες κοινωνικής επιχειρηματικότας και εκδήλωσαν έντονα το ενδιαφέρον τους να ολοκληρώσουν με επιτυχία τους στόχους του προγράμματος.

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου ζητήθηκε από τους ωφελούμενους να καταθέσουν, εκ νέου, τις ιδέες και τα επαγγελματικά τους σχέδια, ώστε να εξεταστούν και να συζητηθούν από ολόκληρη την ομάδα, η ρεαλιστικότατα, η βιωσιμότητα και τα πιθανά καινοτομικά χαρακτηριστικά των προτάσεων σε συνάρτηση με τις αρχές της κοινωνικής οικονομίας κι επιχειρηματικότητας.

Η κυρία Ξένια Κουτσογιάννη έκλεισε το Workshop, παροτρύνοντας τους ωφελούμενους να δουλέψουν επάνω στην αποσαφήνιση των σκοπών, των στόχων και των μέσων, ώστε να καταστεί ευκολότερη η σύνταξη των καταστατικών λειτουργίας των υπό ίδρυση KOIN.ΣΕΠ. και στη συνέχεια να εκπονηθούν από την εταιρεία συμβούλων IDEC, το δυνατόν πληρέστερα κι ακριβέστερα Buissines Plans.

Hμερίδα στα Πλαίσια του ΤΟΠΣΑ

 

                                                imerida                                          

      UNESCO Πειραιώς και Νήσων

    Δελτίο Τύπου

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων ως Συντονιστής εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» στο πλαίσιο του προγράμματος: «Τοπικά σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» ( ΤΟΠΣΑ) διοργάνωσε την πρώτη ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των ωφελουμένων και του ευρύ κοινού με θέμα « Παρουσίαση των Δράσεων του έργου – Επαγγελματικές προοπτικές» η οποία διεξήχθη με επιτυχία τη Παρασκευή 25 Απριλίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας έγινε λεπτομερής παρουσίαση των τεσσάρων δράσεων του προγράμματος, των στόχων της δράσης καθώς και αναλυτική περιγραφή των διαδικασιών που ακολουθούν. Αναφορά έγινε και στις επαγγελματικές προοπτικές που δημιουργούνται με την ολοκλήρωση του έργου αφού στόχος του προγράμματος μέσα από την κατάρτιση που παρέχει το πρόγραμμα, είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η προώθηση για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, νέων θέσεων εργασίας και κοινωνικών επιχειρήσεων.
Στην ημερίδα συμμετείχαν οι 70 επιλεγμένοι άνεργοι που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, εκπρόσωποι φορέων αλλά και επιχειρηματίες.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν:
• ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρειο Αμερική, κύριος Ιωάννης Μαρωνίτης,
• ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, κύριος Λεωνίδας Αθανασιάδης
• ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κύριος Λουκάς Τζανής,
• η εκπρόσωπος του δημάρχου Πειραιά και πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ, Πασχαλινά Καλαγιά
• ο Α' Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, κύριος Γεώργιος Κωνσταντόπουλος
• το μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κος Ιωάννης Χαλουλάκος

Στην εκδήλωση μίλησαν:
• η πρόεδρος του Διαπολιτισμικού Ινστιτούτου ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ, κυρία Ξένια Κουτσογιάννη,
• ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΕΚ ΣΒΙΕ, κύριος Γαβρίηλ Ιορδάνογλου,
• ο Σύμβουλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, κύριος Γεώργιος Χαλόφτης
• οι Σύμβουλοι Επιχειρήσεων της IDEC, κύριος Ιγνάτιος Λύτσας και κύριος Παναγιώτης Κεντερλής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

 

 

Tελικοί Πίνακες Αποτελεσμάτων

Draseis1

 

 draseis2

draseis 4

 

 

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

ΔΡΑΣΗ 1: ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

 

Α/Α ΑΡ.ΠΡΩΤ.        ΑΜΚΑ


1.   308            7107501186
2.   205            26045001216
3.   320            14018701681
4.   206            29015803322
5.    21             30118101531
6.   312            25066600112
7.    92              9056101695
8.    319                    260674
9.    318           24078002672
10.  327                  3987608
11.    6              1115504076
12.   273            4037503325

 

ΔΡΑΣΗ 2: ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

 

Α/Α  ΑΡ.ΠΡΩΤ.      ΑΜΚΑ


1        321         31087203258
2        179         20106400144
3         20           6017102663
4         49         23127903724
5         176       21047805276
6         23         14097803614
7         63         23018203101
8        250        17067702716
9       194         30078803563
10      331          9066803454
11      184        22057100400
12      137        16017700697
13     332          3038103051
14      79           1116403013
15     200           7116303491

 

ΔΡΑΣΗ 3: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

 

Α/Α  ΑΡ.ΠΡΩΤ.       ΑΜΚΑ


1          5            2076801386
2         64           30056902023
3         80           8059001563
4         62           2705770225
5       233           6096403461
6       212          16076702022
7        67             9077400480
8       122           25076000766
9        87             2107802825
10      10            22097701266
11      65            28047402897
12     280            27035702599
13      74             18088002730
14     305            16115703056

15     281              1037300850

 

 ΔΡΑΣΗ 4: ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

Α/Α ΑΡ.ΠΡΩΤ.      ΑΜΚΑ

1          52     28086805786
2          51     26087104787
3         197    27078201582
4          84     19037704525
5         169    14108200321
6         295      1066102581
7         130      1025905504
8          66       5116002501
9         297        701624625
10       296     15115803866
11       118       7107100963
12       229     10058601963

13      230       25128001762
14      182       11066804540
15      107         7086402968
16      108       25079101660
17      310       30067904463
18       34        30077802889
19      171       25017303824
20      236       28105802343
21      204        16017604121
22      340        22018004683
23      304         21056404540
24      272         28068200980
25       81          10088202089
26      106         15048602369
27      265         10069203361
28      313           5058400762

 

 

 

Διαδικασία επιλογής

Η διαδικασία επιλογής ωφελουμένων λαμβάνει υπόψη της τον προσδιορισμό των αναγκών, κινήτρων, δυνατοτήτων, τυπικών και άτυπων επαγγελματικών προσόντων κι επιθυμιών των ωφελούμενων και καταλήγει στην κατάρτιση του ατομικού σχεδίου δράσης για την προώθηση τους στην απασχόληση ή στην επιχειρηματικότητα. Η δράση περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

Στελέχη του Ομίλου και εξειδικευμένοι επαγγελματικοί σύμβουλοι προώθησης στην απασχόληση θα διερευνήσουν κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με τους ωφελούμενους:

 • Την προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση,
 • Το είδος και την έκταση των προβλημάτων απασχόλησης που αντιμετωπίζουν
 • Τα τυπικά και άτυπα προσόντα και τις ικανότητες τους
 • Τη συνάφειά με τα αντικείμενα απασχόλησης που υποστηρίζει η δράση
 • Τα κίνητρα για απασχόληση και το βαθμό δέσμευσής τους στο έργο
 • Τις ανάγκες συμβουλευτικής ψυχολογικής υποστήριξης
 • Τις προσδοκίες τους και τις επιθυμίες τους στον επαγγελματικό τομέα

Η αξιολόγηση θα συμβάλλει στην αποσαφήνιση των ατομικών στόχων και δυνατοτήτων. Βάσει της αξιολόγησης θα καταρτιστεί το ατομικό σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει

 • Προσωπικό στόχο για προώθηση στην απασχόληση ή στην επιχειρηματικότητα
 • Ανάγκες κατάρτισης
 • Ανάγκες συμβουλευτικής ψυχολογικής υποστήριξης
 • Σχέδιο προώθησης στην απασχόληση ή επιχειρηματικότητα
 • Χρονοδιάγραμμα
 • Αναμενόμενα αποτελέσματα
 • Σχέδιο υποστήριξης κατά την απασχόληση ή την έναρξη επιχείρησης

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα αναρτηθούν εδώ, ευθύς μόλις ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων 

Εγκρίθηκε ΝΕΟ σχέδιο δράσης ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στα πλαίσια του ΤΟΠΣΑ

Εγκρίθηκε στις 8 Αυγούστου 2013, από την περιφέρεια Αττικής σχέδιο στα πλαίσια των ΤΟΠΣΑ για την κατάρτιση κι απασχόληση ανέργων στους Δήμους Περάματος, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Πειραιά, Αίγινας και Πόρου που είχε υποβληθεί από την αναπτυξιακή σύμπραξη ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στην οποία συμμετέχει το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης.

Βάσει του προγράμματος η ομάδα στόχου είναι 70 άνεργοι, που κατοικούν στις πιο πάνω περιοχές. Πιο συγκεκριμένα οι προτεινόμενες δράσεις αφορούν:

 • Άνεργους/ες πρώην εργάτες/εργάτριες ή/και πρώην επαγγελματίες με δεξιότητες στα χέρια
 • Άνεργους/ες με γνώσεις μαγειρικής ή και διαχείρισης καταστήματος εστίασης/κυλικείου
 • Άνεργους/ες πτυχιούχους ΙΕΚ, ΤΕΙ ή Παν/μίου παιδαγωγικής ή παραϊατρικής κατεύθυνσης
 • Άνεργους/ες απόφοιτους Λυκείου με γνώσεις σε σχέση με τη λειτουργία των Υπηρεσιών
 • Άνεργους/ες απόφοιτους Λυκείου με καλή γνώση ξένης γλώσσας

Σε πρώτο στάδιο οι ωφελούμενοι θα λάβουν Συμβουλευτική υποστήριξη και θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης κι επιμόρφωσης

Σε δεύτερο στάδιο οι ωφελούμενοι θα λάβουν τεχνική βοήθεια ώστε να προωθηθούν στην επιχειρηματικότητα και συγκεκριμένα θα υποστηριχτούν στην:

 • Ανάπτυξη του business plan της επιχείρησής τους,
 • Σύνταξη αιτήσεων χρηματοδότησης σε ανάλογα επενδυτικά προγράμματα που θα προκηρυχτούν μέσα στο έτος 2014
 • Δημιουργία 10 κοινωνικών συνεταιρισμών.

Ένταξη της πράξης στο «Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2013 η διαδικασία ένταξης της προτεινομένης πράξης στο «Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», εγκρίθηκε τροποποιημένος προϋπολογισμός της κι υπογράφηκε το σύμφωνο αποδοχής όρων.

Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη 70 ανέργων στους Δήμους Πειραιά, Περάματος , Κερατσινίου, - Δραπετσώνας, της Περιφερειακής ενότητας Πειραιά καθώς και των νήσων Αίγινας και Πόρου της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικός στόχος είναι :

 • Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση φορέων, κατοίκων και επιχειρήσεων της περιοχής παρέμβασης.
 • Η κινητοποίηση των τοπικών φορέων και η μεταξύ τους δικτύωση με στόχο την εξασφάλιση προοπτικής για τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς.
 • Η αξιολόγηση και επιλογή των ωφελούμενων, η ανίχνευση και ανάδειξη τυπικών και άτυπων επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων.
 • Η ανάπτυξη από πλευράς των ωφελουμένων νέων γνώσεων και δεξιοτήτων μέσω προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης.
 • H συμβουλευτική για την προώθηση στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Η διαδικασία επιλογής ωφελουμένων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου2014 μετά από σχετική ανακοίνωση του φορέα υλοποίησης.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Hmerida

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» με συντονιστή εταίρο τον "Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων" και με συμπράττοντες εταίρους τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τον Δήμο Περάματος, τον Δήμο Αίγινας, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πόρου, το Βιοτεχνικό επιμελητήριο Πειραιά, το Επαγγελματικό επιμελητήριο Πειραιά, το ΚΕΚ ΣΒΙΕ, την ΑΙΝΤΕΚ Α.Ε Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, το Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ και την ΤΕΧΝΟΔΡΑΣΗ-ACTIONART, στο πλαίσιο της δράσης: «Τοπικά σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» ( ΤΟΠΣΑ ) του Άξονα Προτεραιότητας 08: «Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), με περιοχή παρέμβασης τον Δήμο Πειραιά, Περάματος-και Κερατσινίου-Δραπετσώνας της περιφερειακής ενότητας Πειραιά καθώς και των Νήσων Αίγινας και Πόρου της περιφερειακής ενότητας Νήσων της περιφέρειας Αττικής,

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ:
τους/τις ενδιαφερόμενους/νες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στην πράξη είναι να ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι σε μία από τις παρακάτω ομάδες:
• Άνεργοι/ Μακροχρόνια άνεργοι
• Νέοι Επιστήμονες
• Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ

Στόχος μέσα από στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η προώθηση για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, νέων θέσεων εργασίας και κοινωνικών επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, θα πρέπει οι δυνητικά ωφελούμενοι να διαμένουν στον Δήμο Πειραιά, Περάματος και Κερατσινίου-Δραπετσώνας της περιφερειακής ενότητας Πειραιά καθώς και στα Νησιά Αίγινας και Πόρου της περιφερειακής ενότητας Νήσων της περιφέρειας Αττικής. Οι επωφελούμενοι μέσα από την κατάρτιση και την συμβουλευτική που προσφέρονται από το πρόγραμμα, θα υποστηριχθούν ώστε είτε να ξεκινήσουν μία επιχειρηματική δραστηριότητα, είτε να προωθηθούν στην απασχόληση είτε να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αναλυτική πρόσκληση συμμετοχής και την αίτηση στο www.kas-prooptiki.gr καθώς και στο www . unescopireas . gr . Θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 10:00 μέχρι 14:00, είτε με ταχυδρομική αποστολή ή υπηρεσία ταχυμεταφοράς στα Γραφεία της ΑΣ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», στη διεύθυνση: Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, 18454 Νίκαια, από τις 24/2/14 μέχρι την 10/3/14. Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.


Υπεύθυνοι για πληροφορίες εκ μέρους του Συντονιστή φορέα: κυρία Παυλίδου Χρύσα και κυρία Εύα Ταμπακοπούλου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος – ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», στο πλαίσιο της δράσης: «Τοπικά σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» ( ΤΟΠΣΑ ) του Άξονα Προτεραιότητας 08: «Διευκόλυνση της Απασχόλησης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), με περιοχή παρέμβασης τον Δήμο Πειραιά, Περάματος και Κερατσινίου-Δραπετσώνας της περιφερακής ενότητας Πειραιά καθώς και των Νήσων Αίγινας και Πόρου της περιφερειακής ενότητας Νήσων της περιφέρειας Αττικής,

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ:
τους/τις ενδιαφερόμενους/νες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εν λόγω Πράξη. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στην πράξη είναι να ανήκουν οι ενδιαφερόμενοι σε μία από τις
παρακάτω ομάδες:
• Άνεργοι/ Μακροχρόνια άνεργοι
• Νέοι Επιστήμονες
• Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ

Στόχος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η προώθηση για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, νέων θέσεων εργασίας και κοινωνικών επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, θα πρέπει οι δυνητικά ωφελούμενοι να διαμένουν στον Δήμο Πειραιά, Περάματος και Κερατσινίου-Δραπετσώνας της περιφερειακής ενότητας Πειραιά καθώς και στα Νησιά Αίγινας και Πόρου της περιφερειακής ενότητας Νήσων της περιφέρειας Αττικής, και να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να είναι ομογενείς. Μέσα από την κατάρτιση που παρέχει το πρόγραμμα, στόχος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η προώθηση για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων, νέων θέσεων εργασίας και κοινωνικών επιχειρήσεων.

Α. Φορείς Υλοποίησης:
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» απαρτίζεται από δώδεκα (12) εταίρους με συντονιστή εταίρο τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό:
•Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
και μέλη της σύμπραξης τους φορείς:
•ΚΕΚ ΣΒΙΕ
•Διαπολιτισμικό Ινστιτούτο Αλληλεγγύης ''ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ''
•ΑΙΝΤΕΚ Σύμβουλοι επιχειρήσεων, εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας εκπαίδευσης Α.Ε.
•Δήμος Περάματος
•Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας
•Δήμος Αίγινας
•Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πόρου
•Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά
•Τεχνοδράση-INTERNATIONAL ACTION ART
•Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά
•Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Β. Στόχος και Αναμενόμενα Αποτελέσματα από την Υλοποίηση της Πράξης


Ο κύριος στόχος της Πράξης, είναι η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης και κινητοποίησης των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας 70 θέσεων απασχόλησης για ανέργους, μακροχρόνια ανέργους και νέους επιστήμονες, ώστε στις περιοχές παρέμβασης που είναι οι δήμοι Πειραιά, Περάματος και Κερατσινίου-Δραπετσώνας της περιφερειακής ενότητας Πειραιά καθώς και των Νήσων Αίγινας και Πόρου της περιφερειακής ενότητας Νήσων της περιφέρειας Αττικής, να αναπτύξουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες του κοινωνικού τομέα της οικονομίας σε βιώσιμα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας.

Οι δράσεις στις οποίες αναφέρεται η Πράξη είναι οι παρακάτω:
• Φροντιστές κατ' οίκον
• Χειροποίητα παραδοσιακά προιόντα
•Οδηγοί πολιτιστικού ενδιαφέροντος
•Κοπτική/Ραπτική

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Πράξης είναι:
•Η προετοιμασία και προώθηση των ωφελουμένων της Πράξης σε θέσεις απασχόλησης.
•Η προετοιμασία, η κατάρτιση και συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελουμένων της Πράξης προκειμένου να αναπτύξουν επιχειρηματική και συλλογική κοινωνική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Γ. Σύντομη περιγραφή δράσεων
Γ.1. Δικτύωση
Η κατηγορία δικτύωση περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:
• Σύσταση ομάδων εργασίας
• Οργάνωση εργαστηρίων (workshops)
• Ανάπτυξη forum επικοινωνίας
• Αξιοποίηση κοινωνικών δικτύων (social media)
• Συμμετοχή σε ημερίδες και εκδηλώσεις άλλων Αναπτυξιακών Συμπράξεων
• Σχεδιασμός και εκτύπωση φυλλαδίων

Γ.2. Δημοσιότητα
Η κατηγορία δημοσιότητα περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:
• Δελτία τύπου, άρθρα, ανακοινώσεις
• Ενημέρωση των ανέργων για την ωφέλεια που αναμένεται να αποκομίσουν από τη δράση.
• Διανομή έντυπου πληροφοριακού υλικού
• Τηλεφωνική ή/και ηλεκτρονική επικοινωνία κι ενημέρωση
• Διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων για ενημέρωση, απάντηση ερωτημάτων και την εκδήλωση ενδιαφέροντος
• Ενημέρωση των επιχειρήσεων για την ύπαρξη και λειτουργία των κοινωνικών Συνεταιρισμών

Γ.3. Επικοινωνία
Δράση 3.1 Ανάπτυξη μέσων και υλικών επικοινωνίας
• Ανάπτυξη λογοτύπου και γραφικών
• Ανάπτυξη ιστοσελίδας – αναρτήσεις σε συναφείς ιστοσελίδες
• Ανάπτυξη υλικού επικοινωνίας

Δράση 3.2. Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης
• Διοργάνωση ημερίδων
• Δελτία τύπου – άρθρα – ανακοινώσεις
• Διαφημιστικές καταχωρήσεις

Γ.4. Διακρατική δράση
• Κατάρτιση ανέργων
•Εργαλείο και οδηγός μεθοδολογίας αναγνώρισης άτυπων προσόντων Επωφελουμένων

Γ.5. Κατάρτιση – επιμόρφωση ωφελουμένων
Η κατάρτιση – επιμόρφωση ωφελουμένων περιλαμβάνει τις παρακάτω
επιδοτούμενες δράσεις:

Δράση 5.1. Επιμόρφωση στις υπηρεσίες οδηγού πολιτισμικών χώρων
Η εκπαιδευτική ενέργεια θα είναι διάρκειας 123 ωρών και θα περιλαμβάνει 8 εκπαιδευτικές ενότητες. Από τις 123 ώρες κατάρτισης οι 100 θα αφορούν το θεωρητικό μέρος και οι υπόλοιπες 23 πρακτική άσκηση.

Δράση 5.2. Επιμόρφωση πάνω στην παραγωγή χειροποίητων και σπιτικών προϊόντων
Η εκπαιδευτική ενέργεια θα είναι διάρκειας 148 ωρών και θα περιλαμβάνει 14 εκπαιδευτικές ενότητες. Από τις 148 ώρες κατάρτισης οι 120 ώρες το θεωρητικό μέρος και οι υπόλοιπες 28 πρακτική άσκηση.

Δράση 5.3. Κατάρτιση στη μεταποίηση λευκών ειδών/ ενδυμάτων
Η εκπαιδευτική ενέργεια θα είναι διάρκειας 148 ωρών και θα περιλαμβάνει 14 εκπαιδευτικές ενότητες. Από τις 148 ώρες κατάρτισης οι 120 ώρες το θεωρητικό μέρος και οι υπόλοιπες 28 πρακτική άσκηση.

Δράση 5.4. Επιμόρφωση στις υπηρεσίες φροντιστή κατ' οίκον
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 150 ωρών και θα περιλαμβάνει 12 εκπαιδευτικές ενότητες. Από τις 150 ώρες κατάρτισης οι 28 θα αφορούν τις οριζόντιες δεξιότητες, 92 θα αφορούν το θεωρητικό μέρος και οι υπόλοιπες 30 πρακτική άσκηση.

Γ.6. Προώθηση στην επιχειρηματικότητα
Δράση 6.1 Σύσταση επιχειρήσεων
•Συμβουλευτική υποστήριξη και κατάρτιση ατομικών σχεδίων δράσης για ανέργους που θέλουν να ανοίξουν δική τους επιχείρηση
•Οργάνωση workshops συμβουλευτικής
•Κατάρτιση επιχειρηματικών σχεδίων (business plan)
•Σύνταξη αιτήσεων για υπαγωγή σε χρηματοδοτικά/επενδυτικά προγράμματα
•Συμβουλευτική κατά τη σύσταση και τα πρώτα βήματα των νέων επιχειρήσεων

Δράση 6.2 Σύσταση κοινωνικών επιχειρήσεων
•Οργάνωση ενημερωτικών workshops
•Συλλογική και ατομική συμβουλευτική κατά τη σύσταση και τα πρώτα βήματα κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων

Δ. Διαδικασία Υπαγωγής στο Τοπικό Σχέδιο Δράσης
Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής καθώς και των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής των δυνητικά ωφελούμενων, η οποία θα περιλαμβάνει:
1. Αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων των συμμετεχόντων: όλες οι αιτήσεις θαεξεταστούν προκειμένου να προσδιοριστούν όσοι από τους ωφελούμενους πληρούν τις απαραίτητες προυποθέσεις και έχουν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις συμμετοχής που δεν πληρούν τις βασικές προυποθέσεις που θέτει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα απορρίπτονται.
2. Συνέντευξη: οι δυνητικά ωφελούμενοι που πληρούν τις βασικές προυποθέσεις συμμετοχής που θέτει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα κληθούν για συνέντευξη από την επιτροπή επιλογής.
3. Αξιολόγηση ωφελουμένων: η επιτροπή επιλογής, θα αξιολογήσει τους δυνητικά ωφελούμενους βάσει των καθορισμένων κριτηρίων επιλογής και θα συντάξει σχετικούς πίνακες ωφελουμένων, επιλαχόντων και απορριπτέων.
4. Τελική επιλογή ωφελουμένων: μετά το πέρας των παραπάνω διαδικασιών, η επιτροπή θα επικυρώσει τους τελικούς πίνακες αποτελεσμάτων και θα τα αναρτήσει με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης της κάθε αίτησης στην ιστοσελίδα της αναπτυξιακής σύμπραξης.

Ε. Απαιτούμενα δικαιολογητικά και προϋποθέσεις
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ –ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
(α) Άνεργοι
Να είναι εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ.
(β) Νέοι Επιστήμονες
1. Να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.) υποχρεωτικά από την 02.01. 2011 και μετά.
2. Δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όσοι έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος από την 01/01/2010 και μετά, δηλώνοντας ως έδρα την οικία τους, με την προϋπόθεση ότι από την 02/01/2011 και μετά, έχουν προβεί σε πρώτη μεταβολή έδρας σε ανεξάρτητο επαγγελματικό χώρο. Ως ημερομηνία έναρξης θα θεωρείται η πρώτη μεταβολή.
3. Να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους, μεγαλύτερο των έξι (6) ετών από το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους (για τις λοιπές κατηγορίες) ή της απόκτησης της ειδικότητας τους (για τους ιατρούς). Όταν στο χρονικό διάστημα των έξι (6) ετών περιλαμβάνεται χρόνος παρακολούθησης κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών, ο χρόνος αυτός παρατείνει αντίστοιχα το όριο των έξι (6) ετών. H ανωτέρω ρύθμιση δεν αφορά τους ιατρούς.
Για τους πτυχιούχους αλλοδαπής το διάστημα των έξι (6) ετών υπολογίζεται από την αναγνώριση του πτυχίου τους από το ΔΟΑΤΑΠ.
Για τα πτυχία που έχουν αποκτηθεί σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεναπαιτείται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ το διάστημα των έξι (6) ετών, υπολογίζεται από την λήψη του πτυχίου.
4.Να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών, (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας τους) πλην των ιατρών και των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών. Για όσους έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των 34 ετών, το όριο αυτό παρατείνεται αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα που αφορά στις μεταπτυχιακές σπουδές. Κατά τον υπολογισμό της ηλικίας του ωφελούμενου θα λαμβάνεται υπόψη η τριακοστή πρώτη Δεκεμβρίου του έτους γεννήσεως του. Οι μεταπτυχιακές σπουδές εξωτερικού λαμβάνονται υπόψη εφόσον υπάρχει αναγνώριση τους από το ΔΟΑΤΑΠ.
5. Στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα από την οικεία ΔΟΥ για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς τους, το ατομικό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 12.000,00€. Ειδικά για τις κατηγορίες νέων επιστημόνων για τις οποίες απαιτείται πρακτική άσκηση για την απόκτηση ειδικότητας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος, η αμοιβή τους κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης δεν υπολογίζεται ως εισόδημα προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
6. Να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου Κράτους – Μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.
7. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) και
8. Να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαχθεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άνδρες υποψήφιοι).

Στους ωφελούμενους δεν εντάσσονται όσοι έχουν ιδρύσει τις κάτωθι μορφές εταιρειών:
- Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.),
- Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες,
- όσοι είχαν άλλη επιχείρηση πριν από τη νέα έναρξη επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ., εκτός της έναρξης δραστηριότητας ιατρού άνευ ειδικότητας, η οποία δεν υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τους δώδεκα (12) μήνες.
(γ) Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ,
1. Το ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000 € για το οικονομικό έτος 2011, το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00€. Επισημαίνεται ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν ανά κατηγορία τα όρια του εισοδήματος.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στην Πράξη είναι:
Ι. Υποχρεωτικά Δικαιολογητικά για όλες τις κατηγορίες
1. Συμπληρωμένη φόρμα της αίτησης συμμετοχής
2. Συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση
3. Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας ή Φωτοτυπία Διαβατηρίου ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο που αποδεικνύει την νόμιμη παραμονή στη χώρα.

ΙΙ. Επιπλέον για τους ανέργους:
1.Επικυρωμένο αντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ

ΙΙΙ. Επιπλέον για του Νέους Επιστήμονες
1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
2. Θεωρημένο αντίγραφο Έναρξης Επιτηδεύματος
3. Θεωρημένο αντίγραφο Μεταβολής Έδρας (εάν απαιτείται)
4. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν ασκούσατε ατομικό επάγγελμα και δεν συμμετείχατε σε επιχείρηση πριν την έναρξη επιτηδεύματος
5. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχετε ιδρύσει Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.) ή/και Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.
6. Αντίγραφα τίτλων σπουδών (με αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ όπου απαιτείται).
7. Αντίγραφο πιστοποιητικού στρατολογίας τύπου Α' (για τους άνδρες)
8. Εκκαθαριστικό Οικονομικού Έτους 2013. (Στην περίπτωση που ο/η ενδιαφερόμενος/η δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος θα πρέπει να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωσηαπό ΚΕΠ)

IV. Επιπλέον για τους Ασφαλισμένους στον ΟΓΑ
1. Βεβαίωση ασφάλισης στον ΟΓΑ
2. Εκκαθαριστικό Οικονομικού Έτους 2013. (Στην περίπτωση που ο/η ενδιαφερόμενος/η δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος θα πρέπει να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση από ΚΕΠ, ότι νομίμως δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση)

V. Τα προαιρετικά δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στην Πράξη είναι:
1. Τίτλοι σπουδών
2. Πιστοποιητικά γνώσης ξένης γλώσσας
3. Πιστοποιητικά γνώσης χρήσης Υπολογιστών

ΣΤ. Παραλαβή Αιτήσεων Συμμετοχής – Πληροφοριακού Υλικού
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αναζητήσουν την αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το παράρτημα, το έντυπο της αίτησης συμμετοχής καθώς και πρόσθετες πληροφορίες στην έδρα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΚΑΣ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, 18454 Νίκαια, τηλ: 210 4967757, ή ηλεκτρονικά από τις κάτωθι ιστοσελίδες:
• www.kas-prooptiki.gr
• www.unescopireas.gr

Ζ. Προθεσμία και Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αναλυτική πρόσκληση συμμετοχής και την αίτηση στο www.kas-prooptiki.gr καθώς και στο www . unescopireas . gr . Θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 10:00 μέχρι 14:00, είτε με ταχυδρομική αποστολή ή υπηρεσία ταχυμεταφοράς στα Γραφεία της ΑΣ «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», στη διεύθυνση: Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, 18454 Νίκαια, από τις 24/2/14 μέχρι την 10/3/14. Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.

Η. Πληροφορίες
Υπεύθυνοι για πληροφορίες εκ μέρους του Συντονιστή φορέα: κυρία Παυλίδου Χρύσα και κυρία Ταμπακοπούλου Εύα, τηλ. επικ. 210 4967757 email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών  αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)
Επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»
Άξονας προτεραιότητας 08: «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ  ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ»
ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ)
Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

simata

© 2023 Κοινωνική Αναπτυξιακή Σύμπραξη Προοπτική. All Rights Reserved. Σχεδιασμός/Υλοποίηση ideas4sites.gr